Inspiratiebronnen

H. P. Blavatsky

Helena Petrovna Blavatsky was een negentiende eeuwse, Amerikaans occultiste en schrijfster van Duits-Russische afkomst. Zij schreef boeken en talloze artikelen over theosofie en was medeoprichtster van en de drijvende kracht achter de Theosophical Society. Haar bekendste werken zijn "De geheime leer" en "Isis ontsluierd". Haar boeken hebben een grote invloed gehad op de esoterische filosofie in het Westen.

De vertaling van theosofie is "goddelijke wijsheid" en doelt op de eeuwige waarheden, die aan de grondslag liggen van alle religieuze stelsels. 

Alice Bailey

De Britse schrijfster Alice Ann Bailey leefde in Engeland in de eerste helft van de vorige eeuw. Zij schreef over de Oude Wijsheid. Haar boeken bevatten occulte leringen over meditatie, heling, spirituele psychologie, astrologie, de bestemming van de volkeren...

De inhoud van de meeste van haar boeken heeft zij telepathisch ontvangen van één van haar leraren, de meester D.K. of Djwal Khul, ook wel de Tibetaan genoemd.

Dion Fortune

Dion Fortune was een Welshe psycho-analyticus en occultiste, geboren eind 19e eeuw. Gedurende enkele jaren was ze verbonden aan de Hermetic order of the Golden Dawn en de Theosophical Society. Ze stichtte haar eigen inwijdingsschool in de westerse esoterische traditie, genaamd "Fraternity of the Inner Light", en schreef vele boeken, onder meer "De Mystieke Kabbala".

© 2014 Hilde De Smet

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now